onsdag 21. mars 2012

6000 nye ebøker innen medisin og helse tilgjengelig for NTNU og St. Olav

Vi har nå gjort tilgjengelig nesten 6000 nye ebøker innen medisin og helse via ebok-leveradøren Ebrary for NTNU og St.Olav. Det totale antallet ebøker innen medisin og helse tilgjengelig i Ebrary er nå ca. 11 500.

Medisinske ebøker i Ebrary

De nye ebøkene er fra kjente forlag som bl.a. Academic Press, BMJ Books, Cambridge, Elsevier Science, Saunders, Taylor & Francis og Wiley-Blackwell. Antallet nye og/eller oppdaterte bøker har også økt betydelig i forhold til tidligere.

Ebøkene fra Ebrary kan foreløpig kun gjenfinnes via Ebrary's egen hjemmeside, men vil i løpet av noen uker også være tilgjengelig via Bibsys.

Ebrary har gode søke- og browsemuligheter. Det er mulig å opprette en personlig bruker og lage en egen bokhylle med ofte brukte bøker. I tillegg er det mulig å lage personlige notater i bøkene. Det er mulig å skrive ut og lagre deler av bøkene (f.eks. hele kapitler). Det er i tillegg mulig å laste ned hele bøker på ulike platformer (ikke Kindle) ved bruk av Adobe Digital Editions. Bøker nedlastet på denne måten vil imidlertid kun være tilgjengelig i 7 dager. Sjekk lenka under for mer informasjon.

Ebrary's informasjonsside om muligheter for nedlastning av ebøker

Ebrary inneholder også ebøker fra en rekke andre fagområder.

Spørsmål eller kommentarer knyttet til ebøkene fra Ebrary kan sendes til medbib@ub.ntnu.no

Ingen kommentarer: